Szeretettel köszöntelek a Makói életképek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Makói életképek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Makói életképek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Makói életképek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Makói életképek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Makói életképek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Makói életképek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Makói életképek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Makó - Hagymafesztivál, hagymás ételeket népszerűsítő gasztronómiai program, rajzpályázat – íme néhány ötlet, amivel a város erősíteni igyekszik a makói hagyma hírnevét. A neves termesztő, Fekete János szerint a piacon még mindig rangja van a makói hagymának.
Szűkös a költségvetése, de pályázati támogatásból igyekszik népszerűsíteni a makói hagymát a városban székelő Országos Hagyma Terméktanács – tudtuk meg az elnöktől, Gazdag Jánostól. Most éppen egy hagymás ételeket bemutató, recepteket ajánló prospektust készítettek, amelyen emellett természetesen egyéb tudnivalók is olvashatók a növényről, no meg információk a terméktanácsról. Ezekkel a közönség több nagy főzőfesztiválon – például a szegedi halfesztiválon is – találkozhat majd. A legtöbbet azonban természetesen a nemzetközi hagymafesztiváltól várják, amelyből szeptemberben már a tizenkilencediket rendezik meg.
Népszerűsíteni igyekszik a hagymát – mint a város egyik védjegyét – a makói Tourinform-iroda is. Scheitzner Beáta vezető elmondta: országos kiadványokban is népszerűsítik a hagymát. Persze nagy lehetőség a gasztronómia is: sikert aratott A hagyma kilenc mérföldköve című programsorozat, amelynek keretében környékbeli vendéglősök állítottak össze hagymás ételeket is tartalmazó menüsorokat a nyári, nagy rendezvények idejére.
Noha a hagyományos termesztésű vöröshagyma egyre inkább kiszorul a termelésből vidékünkön, még mindig van híre-neve a makóinak – osztotta meg velünk tapasztalatait a legutóbbi hagymafesztiválon kitüntetett gazda, Fekete János. Úgy fogalmazott, üzleti partnerei az ország legtávolabbi részein is örömmel fogadják a makói vidéken termett árut. A gazdálkodó szerint, aki sajnálja, hogy a hagyma nemesítése, fajtafenntartása elkerült Makóról, érdemes a hagyma marketingjével foglalkozni. Ebben személyesen is szívesen vállal szerepet – azt tervezi, hogy a nagyobb mezőgazdasági kiállításokon, vásárokon standot bérel, hogy terményeit népszerűsítse.
Szent Pétör mög a hagyma
Közvetve a makói hagyma népszerűsítéséhez is minden bizonnyal hozzá fog járulni az a rajzpályázat, amit a Hagymaház hirdetett meg gyerekeknek és felnőtteknek. A jelentkezőknek Rozsnyai János maroslelei pedagógus Szent Pétör mög a hagyma című meséjéhez kell illusztrációt készíteniük szeptember 8-ig.
Forrás:http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/marketingotletek_hagymara_hangolva/2110467/
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Utikalauz Makón
Nótaest Makón
Varga Anna Makó
Német veteránjárművek tárlata Makón