Szeretettel köszöntelek a Makói életképek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Makói életképek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Makói életképek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Makói életképek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Makói életképek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Makói életképek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Makói életképek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Makói életképek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A hagymalekvár
Az elmúlt pár évben lett divatos. Találtam korábbi (adatolt) recepteket is, de úgy nézem, Magyarországon elsőként Fran Warde A francia konyha c. könyvében szerepel Igen finom snack vagy feltét, roppant egyszerűen elkészíthető, és "látványos". Kerti partikon a háziasszonyok nyugodtan villoghatnak vele, és, mivel édeskés, a gyerekeknek is ízleni fog. A cél az, hogy úgy konfitáljuk a hagymát, hogy megtartsa eredendő édeskésségét (rá is lehet segíteni), de veszítse el maró hatását, ugyanakkor legyen savanykás is, végül szinte kenhetően puha. Legtöbbször pirított kenyérre teszik. (Jellegében nagyon hasonlít az indonéz pirított csilis hagymára, ezért sima főtt rizzsel is nagyon finom, én így szeretem a legjobban.)
Három nagy fej vöröshagymát (az eredetvédett makói nekem nagyon használhatónak tűnik) felvágunk két-három milliméteres szeletekre, egészben. Ezt 5 deka vajon és két evőkanál olívaolajon teljesen puhára pároljuk, kis lángon. Körülbelül 20 percig tart. (Lásd a galériaképeket.) Fedő alatt kell csinálni, rendszeresen rázogatva, hogy ne égjen le. Akkor jó, mikor puha sajt-állagúan puha lesz. Mikor ez megvan, szórunk rá két-három evőkanál barnacukrot, ezzel - már fedő nélkül - lepirítjuk (kezd barnás lenni), pár perc múlva öntünk hozzá először két evőkanál balzsamecetet, utána esetleg még annyit, hogy elérje a megfelelő édes-savanyú egyensúlyt. Mikor késznek tűnik, levesszük a lángról, hagyjuk egy-két percig hűlni, utána leöntünk alóla annyi zsiradékot, amennyit bírunk. Kicsit lehet nyomogatni is, hogy minél több kijöjjön. A végén ízlés szerint sózzuk, és jó bőven borsozzuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!