Szeretettel köszöntelek a Makói életképek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Makói életképek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Makói életképek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Makói életképek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Makói életképek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Makói életképek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Makói életképek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Makói életképek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
16 éve | Kovács Istvánné Mária Magdolna | 0 hozzászólás
A MAKÓI HAGYMA ÉS FOKHAGYMA HELYZETE ÉS JÖVŐJE |
Létrehozva: 2006-11-24 15:20:47 || Nyomtat |
Az országos hagymatermő terület nagyobb részén jelenleg is makói nemesítésű fajtákat (Nemesített makói, Makói CR, Makó 104, Makói bronz, Makombi, Makói fehér, Makométa, GK. Makolor. a Makói őszi fokhagyma és a GK. Lelexír tavaszi fokhagyma) termesztenek. Egyaránt jelentős a friss és a feldolgozott termék iránti kereslet. Makói hagymaként csak a tájkörzetben az engedélyezett technológiával termesztett árút lehet forgalmazni, ami magasabb áron értékesíthető. A makói hagyma kiváló lehetőséget jelent a biotermék előállítására is. Ismeretes, hogy az európai hagymapiacon az árak alacsonyak, viszonylag stabilak, ami annak a következménye, hogy hatékony, intenzív technológiák alkalmazására tértek át a termelők. Csak az maradhat versenyben, aki elfogadható minőséget és olcsón termel. A kiváló minőséghez már magas szintű marketing tevékenység is kell, hogy magasabb árfekvést érjenek el. Az elmúlt időszak jellemzője a termelés csökkenése mellett az export visszaesése. Az elmúlt évtized új jelensége Magyarországon az import hagyma megjelenése, évente 8-10 ezer tonna olcsó holland, német és osztrák hagymát hoznak be az importőrök. |
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Egy kis hagymaismertető
Hagyma, mint hungarikun
Makói hagyma leves cipóban
Téri Ödön emléktúrán Makóról